Välkomna!

Välkomna till Tesslas egen ego-sida (eller, om rätt ska vara rätt så är det väl hennes matte som är lite ego, men vem skulle inte vara det med en så härlig hund brevid sig i soffan?). Den här sidan har jag skapat för att dela lite vardagshändelser och tankar, information om Tessla och framförallt, hur planerna fortskrider med den planerade valpkullen.

Läget: Tessla blir 5 år i år, sista chansen att ta en kull! Eftersom hon är en fantastisk hund både när jag ser med subjektiva och objektiva ögon så vill jag verkligen ta till vara på hennes gener och använda henne i aveln, eftersom jag anser att hon är en god rasrepresentant. I mina ögon är hon näst intill perfekt, och de små detaljer som jag skulle ändra om jag fick har jag givetvis sett till att lägga vikt vid i valet av hane. Målet med aveln bör alltid vara att avkomman blir minst lika bra som sina föräldrar så jag tycker jag har ett viktigt ansvar i att reflektera ordentligt i de val jag gör i planerandet av denna valpkull. Hanen är nu utvald (Navarras Dumle) och jag väntar med spänning på löp så att planerandet kan sätta igång på allvar. Löpet bör inträffa nu under mars.

Hoppas ni vill följa mig på min spännande resa!

Välkommen till min nya blogg!

dsgtessla

Den här bloggen handlar om dansk-svenska gårdshunden Tessla och hennes avkommor. Jag som äger Tessla och driver uppfödningen heter Ulrika och vi håller till i Knivsta, strax utanför Uppsala. Välkommen att höra av er om ni vill veta mer om den dansk-svenska gårdshunden. Valpar planeras till våren 2014.

RSS 2.0