Slutspurten

I morgon har det gått 57 dagar sedan första parningen så nu går vi verkligen in i dräktighetens sista skede. Tessla är märkbart mycket tröttare, tycker att det är rätt tungt att andas och äter inte så mycket men dricker desto mer. Det börjar nog verkligen bli trångt :-) De små liven inne i magen sprattlar fortfarande lika vilt och verkar må fint, i den mån det går att avgöra utifrån. Jag har börjat tempa henne 3 ggr/dag för att upptäcka när den går ner och det verkligen är dags.

Förra veckan vägde hon 10 kg och igår var hon uppe i 10,7 vilket alltså är en viktuppgång på drygt 2 kr. Hon är i fint hull i övrigt så det är verkligen bara "dräktighetskilon". Jag har en film där man ser hur valparna sprattlar i magen på henne men jag lyckas inte få upp den har, gå in på min facebooksida om ni vill se.

Ta hand om er i regnrusket, jag tror att tessla uppskattar att det inte är så varmt, om det kan vara till tröst för någon...

Äntligen!

Får återigen be om ursäkt över den urusla uppdateringen, som dock skylls på att jag fortfarande inte har något eget internet och dessutom en himla massa att göra med nytt jobb, ny häst, ny lägenhet och dräktig hund.

Tessla växer verkligen! Ska försöka väga henne senare idag. I helgen kände jag hur de små rackarna rörde sig där inne och idag kunde jag dessutom se det, hur häftigt som helst!

Det är bara två veckor kvar nu och idag har jag plockat fram valplådan och ska bädda i ordning den så att Tessla har den i helgen när honska vara några dagar hos mamma eftersom jag jobbar. Hon är precis lika trygg och hemmastadd där som i min lägenhet så henne gör det inget att flytta lite emellan, men valplådan ska hon få ha med sig på bägge ställena. I övrigt så är det fri tillgång på mat som gäller, och hon både äter och dricker stora mängder. Vi motionerar i den mån hon orkar, och det k'nns som fantastisk timing att ha flyttat ut på landet precis nu.

Lite bilder:











Själv tycker jag inte att hon är så tjock, för man blir ju fort hemmablind! Men nr jag tittar runt på bilderna här inser jag hur mycket hon vuxit :-) Men hon känns ändå som att hon är i väldigt fin form, hon känns inte för tjock över revbenen utan det är just bara "valpmage". Jag trod et beror på att hon var i så bra form och kondition innan dräktigheten.

Hörs snart!

Uppdatering!

Jag ber om ursäkt för ruggigt dålig uppdatering här på bloggen. Förklaringen blir att jag och Tessla nu flyttat hem till Uppsala och jag ännu inte har fixat något internet. Detta ska det givetvis bli ändring på tills valparna kommer, då kommer jag uppdatera mer frekvent.

Ni får lita på mitt ord när jag säger att hon blir tjockare för var dag som går, för när jag försökt ladda upp bilder via mobilen vill det sig inte riktigt. I övrigt går våra dagar ut på att komma in i vårt nya liv och Tessla verkar trivas som fisken i vattne och verkar mer redo för varje dag att bli mamma.

Kram på er! 

Nationaldagen

Sveriges nationaldag och halva dräktigheten passerad! Lilla fröken blir tjockare för varje dag, av både mat och dräktighet. Hon är pigg och glad igen och har lekt som vanligt hela veckan.

Dessa bilder är från i går, och jag tycker att hon är ännu större idag:





Idag väger hon 9 kg, vilket är 0,5 kg upp sedan förra veckan.

4 veckor

Så nu har det gått 4 veckor även efter sista parningen, lite lurigt att det var så många dagar emellan första och sista, men vad gör man inte för att optimera chanserna. Fröken Tessla har i alla fall fått tillbaka aptiten nu och äter bra. Det börjar även synas på henne nu att magen växer, inte bara på grund av maten utan det är en tydlig dräktighetsmage. På vägen har hpn dock inte ökat något ännu, men det känns som en tidsfråga. Hon är otroligt kelig och ville helst bara ligga och bli kliad på magen hela dagarna.

Den här helgen är hon hos sin bästa dagmatte då jag har så mycket annat med examenssittning och tentaplugg och jag gissar att jag kommer se skillnad på magen när jag hämtar hem henne i morgon och inte har sett henne på ett par dagar. 

Bilder utlovas nästa vecka!

dsgtessla

Den här bloggen handlar om dansk-svenska gårdshunden Tessla och hennes avkommor. Jag som äger Tessla och driver uppfödningen heter Ulrika och vi håller till i Knivsta, strax utanför Uppsala. Välkommen att höra av er om ni vill veta mer om den dansk-svenska gårdshunden. Valpar planeras till våren 2014.

RSS 2.0