Knuts kritik

Fin helhet, rastypiskt huvud med fina detaljer. Korrekta öron, korrekt bett, vackra ögon. Vacker, stark hals & överlinje. Lagom vinklad fram, starka fina tassar. Korrekt svans, stark länd & lår, välvinklad bak. Stram och snygg helhet. Rör sig bra.

SGVK's officiella utställning i Motala 20130224

Idag var det dags för utställning i Motala och Tessla och Festliga-Felix (Knut) ställdes. Knut var först ut då valparna ställdes i egen ring, och det var en mycket bra debut! (Knut är ställd tidigare, men "bara" på inoff). Han ställdes mot en annan hanvalp som var så lik till både teckning och kroppsbyggnad att flera trodde att de var kullsyskon! Knut fick idel lovord vilket såklart värmde ordentligt i kennelmattes hjärta . Återkommer med fullständig kritik. HPoch rosett till Knut!
 
Tessla ställdes i öppen klass och även om vi fick vår sämsta kritik hittills var det den roligaste utställningen vi genomfört tillsammans! Tessla verkade tycka att det var kul, ringträningen hade gett resultat och domaren var mycket trevlig. Kritik:
 
Temperament: Mycket bra.
Mycket god typ. Feminint huvud.  Något stora öron. Mörka ögon. Kunde ha lite kraftigare ...parti. Bra hals, utmärkt bröstkorg. Bra vinklar. Rör sig okej men blir något överbyggd. Kunde vara i lite hårdare kondition. Very Good.
 
Att hon inte är i toppform nu det visste jag men det var lite pinsamt att höra att hon var dåligt musklad, jag som brukar få höra att hon är mycket bra musklad! Nu blir det hårdjobb i snön ;-)
 
Jag som brukar åka från utställningar med känslan "Skönt, nu är det över! Hoppas det är långt till nästa gång!" tyckte idag att det var väldigt kul och jag ser fram emot nästa gång, som antagligen blir den 9 maj i Kolbäck.
 
I övrigt var det en mycket trevlig utställning idag som var bra arrangerad, två trevliga domare och en massa fina (gårds-) hundar! Men det bästa med dagen var ändå att träffa Knut och få se honom och Tessla tillsammans.

dsgtessla

Den här bloggen handlar om dansk-svenska gårdshunden Tessla och hennes avkommor. Jag som äger Tessla och driver uppfödningen heter Ulrika och vi håller till i Knivsta, strax utanför Uppsala. Välkommen att höra av er om ni vill veta mer om den dansk-svenska gårdshunden. Valpar planeras till våren 2014.

RSS 2.0