SGVK's Officiella utställning Uppsala/Jälla

Idag var jag och Nikita på Jälla med Knut (Festliga-Felix) och Tessla. Knut ställdes i juniorklass med hård konkurrens och blev bedömd med Very Good. Kritik:
 
Något elegant, maskulint huvud, något långsträckt. Utmärkt ögonfärg, bär öronen väl. Bra hals och skuldra. Stark rygg, något kort kors, medelkraftig benstomme. Något uppdragen buklinje, hasen kunde vara kraftigare, rör sig bra från sidan men behöver bli fastare fram. Bra päls. Välvisad.
 
Beröm till Nikita som visade fint och Knut som verkligen mognat och skötte sig strålande! Bra fokus, lugn och fin och lät sig utan problem visas på bordet.
 
 
 
Tessla näst ut i Öppenklass. Jag har ju länge jagat ett andra Excellent och idag var vi supertaggade och hon skötte sig helt perfekt inne i ringen! Hård konkurrens även här med många riktigt fina tikar! Jag hade dock på känn att det kunde gå bra och blev så lycklig över Excellent och 4e placering i konkurrensen. Äntligen! Kritik:
 
Huvud med harmoniskt uttryck. Mycket vackra ögon. Något lätta öron. Kunde vara mer utfylld under ögonen. Bra hals och skuldra. Rak i överarm. Substansfull kropp. Något lång länd. Kors OK. Medelkraftig benstomme. Något tåvid. Välvinklad. Rör sig med bra steglängd men något trångt bak.
 
 

Älskade, underbara hund <3
 
Tessla ska paras på nästa löp, mer info om det kommer inom kort.
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

dsgtessla

Den här bloggen handlar om dansk-svenska gårdshunden Tessla och hennes avkommor. Jag som äger Tessla och driver uppfödningen heter Ulrika och vi håller till i Knivsta, strax utanför Uppsala. Välkommen att höra av er om ni vill veta mer om den dansk-svenska gårdshunden. Valpar planeras till våren 2014.

RSS 2.0